Altijd op zoek naar IT-talent!

Bekijk onze vacatures

Java Developer

Java Developer vacatures bij VX Company

 • VX Company is gevestigd in Groningen, Amsterdam en Baarn maar je zult vaak op locatie bij een opdrachtgever aan de slag gaan. We proberen je zoveel mogelijk bij een opdrachtgever te plaatsen die dichtbij jouw woonplaats gevestigd is voor een minimale reistijd.

Je wordt onderdeel van een hecht team Java ontwikkelaars

 • In ons hechte team van 25 Java specialisten staat samenwerken en kennis delen centraal: zo houden we elkaar tijdens maandelijkse meetings op de hoogte van nieuwe frameworks en technologieën. Ook komt het team Java Developers minstens één keer per jaar een weekend samen om te coden en samen in de ‘glazen bol’ te kijken. Bij VX Company krijg je de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. Zo stellen we een opleidingsbudget van € 3.000,- per jaar beschikbaar en krijg je tijd om te studeren.

Jouw rol als Java Developer

 • Je werkt als Java Developer met uitdagende en innovatieve Java technologieën om tot de beste oplossingen voor onze klanten te komen. De ontwikkeling van functionaliteit in alle lagen van softwaretoepassingen is jou op het lijf geschreven. De meest moderne ontwikkeltools en technieken krijg je tot je beschikking om tot het beste resultaat te komen. Het Agile gedachtegoed wordt toegepast bij het bouwen en ontwerpen van stabiele, veilige en innovatieve webbased enterprise applicaties. Een voorbeeld van een applicatie waar je aan werkt is de wisselbaansoftware die we voor Vialis hebben ontwikkeld:

 •  

Vestigingen in Groningen, Baarn en Amsterdam

 • Ons hoofdkantoor in Baarn is op 20 minuten rijafstand van Amersfoort, 25 minuten rijden vanaf Amsterdam en 25 minuten rijden vanuit Utrecht. Daarnaast heeft VX Company vestigingen in Amsterdam en Groningen. Neem een kijkje in het hoofdkantoor van VX Company:

   

Wat doet een Java Developer?

 • Functieomschrijving vacature Java Developer

  Als Java Developer heb je je gespecialiseerd in de programmeertaal Java: een populaire programmeertaal die wordt gebruikt voor diverse softwaretoepassingen. Java kan ingezet worden voor de meest veeleisende applicaties en softwaretoepassingen, maar Java is ook een toegankelijke programmeertaal. Daardoor wordt Java over de hele wereld door softwareontwikkelaars toegepast. Een Java Ontwikkelaar houdt zich bezig met:

  • Ontwerpen en bouwen van Java applicaties voor cloud, mobile en enterprise
  • Testen en onderhouden van bestaande Java softwaretoepassingen
  • Problemen oplossen op het gebied van Java applicaties
  • Behoeften van de klant omzetten in concrete softwaretoepassingen

  Een Java Programmeur analyseert de behoeften van gebruikers en zet behoeften om in functionaliteiten die in de softwaretoepassing worden gebouwd. Je werkt nauw samen met klanten, andere programmeurs, interaction designers, systeembeheerders en accountmanagers.

 • Java Developer gezocht bij opdrachtgevers door heel Nederland: om jouw reistijd te beperken, richten we ons op opdrachtgevers dichtbij jouw woonplaats.

Salaris Java Developer

 • Bij VX Company ontvang je als Java Developer een uitstekend salaris, een vakantietoeslag van 8,33% en een vaste eindejaarsuitkering van 4%. Ook stellen we een opleidingsbudget van € 3.000,- per jaar beschikbaar voor vaktechnische en professionele opleidingen. Daarnaast hebben we je het volgende te bieden:

  • Vrije keuze in je leaseauto
  • Ruime keuze in laptop en smartphone van de zaak
  • 29 vakantiedagen per jaar
  • Een goede balans tussen werk en privé
  • Thuiswerken
  • Reisvergoeding

  Bekijk alle arbeidsvoorwaarden >

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

 • Onze expertise zetten we in om bij te dragen aan een betere wereld. Zo hebben VX’ers bijvoorbeeld een softwaretoepassing ontwikkeld die het voor vertegenwoordigers in Rwanda mogelijk maakt om via een smartphone huishoudens te registreren voor ledverlichting en zonnepanelen, in plaats van milieuonvriendelijke en gevaarlijke petroleumlampen. Ook ontwikkelen we software die hulporganisaties helpt bij de lokale bestrijding van hiv/aids in Zuid-Afrika.

Java Programmeur opleiding

 • Wanneer je wilt studeren voor Java Developer of je wilt laten omscholen, zijn er diverse online studies en cursussen waar je de basisbeginselen van Java leert. Om te werken als Java Programmeur, heb je vaak een ict-opleiding nodig op hbo- of wo-niveau. Opleidingen voor Java Developer die je kunt volgen zijn:

  • Hbo/Wo Informatica
  • Computer Science (Wo)
  • Hbo/Wo Technische Informatica

Wat is Java?

 • Java is een objectgeoriënteerde programmeertaal, ook wel OO (Object Oriented) genoemd. Java software is opgebouwd uit objecten zoals een lijst met gegevens, een bestand of een stuk tekst. Het voordeel van een objectgeoriënteerde ontwikkelomgeving is dat het object kenmerken van het moederobject kan erven. Hierdoor zijn er eenvoudig diverse variaties op een bepaald object te maken. Deze objecten verschillen onderling van elkaar, maar vallen wel onder dezelfde categorie omdat ze bepaalde kenmerken gemeen hebben.

  Om te illustreren hoe Java werkt, kun je als voorbeeld ‘broccoli’ gebruiken als object. Broccoli valt in de categorie ‘groente’, waar ook spinazie, wortels en bloemkool onder vallen. Groente valt weer onder de categorie ‘voedsel’. Een verbindend kenmerk van voedsel is de eetbaarheidsfactor. Daarom geldt dit kenmerk ook voor onderliggende categorieën en objecten. Java werkt op een soortgelijke manier. In Java worden er klasses gedefinieerd waar bepaalde objecten onder vallen. Hierdoor is het niet nodig om voor ieder object de kenmerken te definiëren. De objecten nemen automatisch eigenschappen van bovenliggende categorieën over.

  De programmeertaal Java wordt veelvuldig gebruikt in websites, softwaretoepassingen, games, smartphones en serversystemen. Ongeacht het besturingssysteem, functioneert Java op iedere computer, wat Java een platformonafhankelijke taal maakt. Java is grotendeels gebaseerd op de programmeertaal C++.

  Java wordt ook wel eens verward met JavaScript, terwijl dit twee afzonderlijke programmeertalen zijn. JavaScript is een scripttaal die alleen in browsers uitgevoerd kan worden. Met Java kun je applicaties bouwen die daadwerkelijk in machines kunnen worden gebruikt. Ook kent JavaScript geen klassen.

Erik Veerkamp
“Ik werk als agile tester bij ProRail aan hét informatie-, communicatie- en samenwerkingsplatform en breid mijn vaardigheden uit door een Java opleiding te volgen.”
Yasar Kunduz

“Op dit moment bouw ik een 20-jarige applicatie om naar een applicatie gebaseerd op technologieën zoals Spring framework, Hibernate, Java 8, Angular JS, HTML5 en CSS3.”

Werken met andere disciplines aan de nieuwste technologieën.

Bekijk alle blogs

Ontmoet de tofste collega's

Teamwork begint bij teamspirit. Of we nu aan een project werken of met elkaar gaan skydiven. We doen het samen.