Microsoft Data Analytics Consultant

Bouw als Microsoft Data Analytics Consultant mee aan de meest innovatieve Data Analytics- en Data Science platformen. Je werkt in een enthousiast team Data Analytics experts en helpt klanten om vraagstukken door middel van Big Data te definiëren en te vertalen naar betrouwbare oplossingen.

De opdrachten zijn divers: je kunt als Microsoft Data Analytics Consultant aan de slag voor gemeentes, overheidsinstellingen, bedrijven in het domein van criminaliteit/fraudebestrijding maar ook NGO’s en bekende e-commerce websites.

 • ✓ VX Company staat op plek 8 in de top 100 beste ict-werkgevers

Microsoft Data Analytics Consultant vacatures bij VX Company

VX Company heeft vestigingen in Baarn, Amsterdam en Groningen. Als Microsoft Data Analytics Consultant zul je vaak op locatie bij de opdrachtgever werken. We proberen jou altijd aan een opdrachtgever te koppelen die dicht bij jouw woonplaats gevestigd is.

Werken in een ervaren team Data Analytics experts?

Als Microsoft Data Analytics Consultant maak je onderdeel uit van de unit BI en Data Analytics. Deze unit bestaat uit professionals met veel ervaring in Data/BI Engineering, Artificial Intelligence, Advanced Analytics en Data Science. Het team komt regelmatig bij elkaar om trends, ervaringen en kennis te delen over het vakgebied. Ontwikkeling en innovatie staan centraal: daarom stellen we jaarlijks € 3.000,- opleidingsbudget beschikbaar voor vaktechnische en professionele opleidingen.

 • ✓ Een juiste balans tussen werk en privé is cruciaal: daarom kun je bij VX Company thuiswerken, parttime werken en vrije tijd ‘kopen’. Ook beperken we jouw reistijd doordat je bij opdrachtgevers in jouw regio aan de slag gaat. Bekijk onze arbeidsvoorwaarden >

Jouw rol als Microsoft Data Analytics Consultant

Als specialist in Predictive Analytics, Big Data oplossingen, Data Warehouses en Microsoft Cloud Data Analytics weet jij complexe vraagstukken als geen ander om te zetten in praktische oplossingen. Je staat vooraan om nieuwe technieken verder te ontwikkelen en realiseert betrouwbare data oplossingen voor onze klanten. Je hebt als Microsoft Data Analytics Consultant al ervaring opgedaan met Data Warehouses, ETL en Cloudservices die werken op basis van Microsoft (Azure) technologie.

VX Company werkt al 20 jaar intensief samen met Microsoft en is meervoudig Microsoft Gold Partner. Ons team Data Analytics Consultants behoort tot de top en daar zijn we trots op.

Je vindt VX Company in Baarn, Amsterdam en Groningen

Naast ons hoofdkantoor in Baarn, vind je VX Company in Amsterdam en Groningen. Wanneer je bij VX Company als Microsoft Data Analytics Consultant gaat werken, plaatsen we je bij opdrachtgevers die in jouw regio zijn gevestigd. Onze klanten zijn door heel Nederland gevestigd. Je vindt opdrachtgevers onder andere in:

 • Utrecht
 • Amsterdam
 • Amersfoort
 • Apeldoorn
 • Zwolle
 • Den Haag
 • Groningen
 • Assen
 • Leeuwarden

Neem een kijkje in ons hoofdkantoor

Wat doet een Microsoft Data Analytics Consultant van VX Company?

Functieomschrijving vacature Microsoft Data Analytics Consultant

Als Microsoft Data Analytics Consultant haal je inzichten uit data en zet je deze om tot eenvoudig te begrijpen visualisaties. Als organisatie wil je zakelijke beslissingen niet baseren op een onderbuikgevoel, maar op feiten. Big Data helpt om cruciale zakelijke vragen binnen de organisatie op te lossen. Door geavanceerde analyses en het gebruik van technieken zoals Machine Learning help je organisaties bij besluitvorming en bedrijfsplanning. We zijn voor de vacature Microsoft Data Analytics Consultant op zoek naar iemand die past in het volgende functieprofiel:

 • Je hebt ervaring als consultant met Microsoft (Power) BI, Microsoft SSAS/SSRS en Microsoft SQL Server. Je bent in het bezit van actuele certificaten.
 • Je hebt als Microsoft Data Analytics Consultant of Datawarehouse consultant ervaring, opgedaan met ETL processen, stermodellen en Datawarehouse-modelleren met Data Vault.
 • Je hebt kennis van Microsoft Azure, SQL Database, SQL Data Warehouse en HD Insight.
 • Je hebt al gewerkt met nieuwe technologieën als Azure, Machine Learning, Stream Analytics en IoT, Event hubs, Python of R.
 • Je beschikt over een uitstekend analytisch vermogen en goede adviesvaardigheden. Ook ben je goed in staat om jouw kennis en advies goed over te brengen in woord en geschrift (Nederlands en Engels).

Salaris Microsoft Data Analytics of Datawarehouse Consultant

Uiteraard krijg je een uitstekend salaris met arbeidsvoorwaarden waar je enthousiast van wordt. Je ontvangt een vakantietoeslag van 8,33% en standaard een eindejaarsuitkering van 4%. Jij hebt passie voor het vak en vindt ontwikkeling belangrijk: wij helpen je hier graag bij. Daarom kun je jaarlijks aanspraak maken op € 3.000,- opleidingsbudget voor vaktechnische en professionele opleidingen. Ook heeft VX Company jou het volgende te bieden:

 • Ruime keuze in leaseauto, laptop en smartphone van de zaak
 • Standaard 29 vakantiedagen per jaar
 • Plezier in je werk
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
 • Jaarlijks € 3.000,- studiebudget
 • Thuiswerken
 • Reisvergoeding

Bekijk alle arbeidsvoorwaarden >

Hoe word je een Business Intelligence Consultant?

Om Microsoft Data Analytics Consultant of Business Intelligence Consultant te worden, heb je een hbo- of wo-opleiding nodig op het gebied van Data Science, Data Analyse, Information Studies of Business Intelligence. Opleidingen die je kunt volgen zijn:

 • Hbo Big Data Analytics
 • Data Science opleiding op hbo- of wo-niveau
 • Post-hbo opleiding Big Data Business Analist
 • Wo Information Systems
 • Hbo Communication and Information Studies (CIS)

Big Data, Power BI en Predictive Analytics voor bedrijven

 

Door het gebruiken van data en voorspellende analyses helpen we bedrijven om voorheen onbekende leads te identificeren en de salesfunnel inzichtelijk te maken. Ons team Data Science- en Data Analytics experts biedt praktische en vernieuwende inzichten voor organisaties en bedrijven. Met een ambitieus team en geavanceerde Business Intelligence-software zijn we in staat om klanten antwoorden te geven op de meest complexe vraagstukken.

Jij weet data als geen ander te interpreteren: door jouw kennis en inzichten help je organisaties bij besluitvorming en zorg je voor betere bedrijfsresultaten.

Dit hebben wij jou te bieden
Salaris
We bieden je een goed salaris, een vakantietoeslag van 8,33% en een vaste eindejaarsuitkering.
Parttime
Bij ons kun je parttime werken. Bijvoorbeeld 4×9 uur of 32 uur per week.
Vakantiedagen
Per jaar heb je 29 vakantiedagen. Daarnaast krijg je per half kalenderjaar een bonusvakantiedag als je niet ziek bent geweest.
Vrije tijd
Extra vrije tijd kun je bij ons kopen. Denk bijvoorbeeld aan extra ouderschapsverlof of een sabbatical voor een aantal maanden.
Studie
We stellen tijd beschikbaar om te studeren en betalen je studiekosten voor vaktechnische of professionele opleidingen.
Smartphone
Je hebt ruime keuze in de laptop en smartphone die we je ter beschikking stellen. Mobiele abonnements- en gebruikskosten worden vergoed.
Leaseauto
Je hebt vrije keuze in je leaseauto. Mooi extraatje: met je tankpas mag je tanken in het buitenland!
Reistijd
Om je reistijd beperkt te houden, richten we ons op opdrachten dichtbij je woonplaats.
Reisvergoeding
Als je meer dan 120 km per dag moet rijden, ontvang je een vergoeding van € 0,11 per extra afgelegde km.
Thuiswerken
We stimuleren dat VX'ers één of twee dagen per week thuiswerken en bespreken dat met opdrachtgevers.
Pensioen
We betalen een deel van je ouderdomspensioen. Je nabestaanden- en wezenpensioen betalen we volledig.
Aandelen

Je hebt de mogelijkheid om aandelen in VX Company te kopen.